به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه»، محقق و پژوهشگر حوزوی در دومین شب از مراسم عزاداری ماه صفر که با حضور آیات عظام جوادی آملی، مکارم شیرازی،و اقشار مختلف مردم در منزل آیتالله مقتدایی در قم برگزار شد، با اشاره به تعبیری از امام علی(ع) درباره جایگاه و ارزش اهلبیت(ع) گفت: حقیقتاً هیچ فردی را نمیتوان با اهلبیت پیامبر(ص) مقایسه کرد .
حجتالاسلام والمسلمین رزاقی با اشاره به آیه 36 سوره مبارکه قیامت افزود: این آیه دارای دو بعد کلامی و فقهی است و حدیثی از امام حسن(ع) نیز مؤید این آیه است چراکه خداوند متعال انسان را عبث خلق نکرده و انسان نیز در این عالم مکلف به تکلیف است که جمع بین هر دو بعد آیه است.
استاد حوزه علمیه ادامه داد: در طول تاریخ درباره اصل وجود خدا و مسئله خالقیت خداوند متعال خدشهای در بین مردم نبوده و تمام مردم بهصورت فطری به این موضوع مورد اتفاقنظر داشته و مورد تأیید انسانها بوده است.
حجتالاسلام والمسلمین رزاقی خاطرنشان کرد: فطری بودن خداشناسی بیهیچ وجه سخن گزافهای نیست و آیات و روایات فراوانی نیز در این زمینه در منابع اسلامی وارد و تأییدشده است و حتی دهریان نیز در باطن به وجود خداوند معتقد هستند و صرفاً در نامگذاری به خلاف رفتهاند.
وی ادامه داد: یگانگی ذات اقدس اله نخستین جمله و پیامی است که رسولالله(ص) به مردم عرضه کرد و در پی آن است که ثابت شود در نظام هستی تنها عنصر تأثیرگذار وجود خداوند متعال است و نتیجه حاصلشده از آنهم نفی شرک است.
استاد حوزه علمیه با تفسیری از آیه لا اله الا الله گفت: این آیه در دو مقام تثبیت و نفی است و بر اساس آن تمام تعالیم و عقاید وهابیت باطل و پوچ است، چراکه در این آیه مراد این است که انسان نباید هیچ الهی را در برابر ذات اقدس اله قرار دهد.
وی تصریح کرد: ابتغاء وسیله برای نزدیک شدن به خداوند متعال مورد توصیه و تأکید قرآن کریم است، چراکه خداوند بخشی از صفات و قدرت خود را در اختیار اولیا خود قرار داده و تمام خواستههای ما از اولیای الهی نیز به اذن خدا است و مستقل از خداوند متعال نیست .
حجتالاسلام والمسلمین رزاقی خاطرنشان کرد: افرادی که به خدا نزدیکتر هستند فیوضات الهی بر آنها بیشتر میرسد و انسانهای دیگر نیز میتوانند از فیض وجودی آنها بهره ببرند که دراینبین نیز هیچ فردی مانند اهلبیت(ع) به خداوند نزدیکتر نیستند و رضای اهلبیت(ع) همان رضای خداست.
وی عنوان کرد: رابطه خداوند متعال و بندگان نیز در آیه 36 قیامت موردبحث است که آیا رفتار و اعمال انسان از روی اختیار و آگاهی است و یا از روی جبر است که با توضیح آیات دیگر قرآن کریم ثابت میشود که بشر مختار است و از روی اختیار اعمال خود را انجام میدهد.
این خطیب حوزوی ادامه داد: بسیاری از مؤمنان دچار نوعی شرک خفی هستند و رها شدن از آنها هم امر سهلی نیست و دراین بین تنها انسانهایی که گوی سبقت را ربوده و پاکشدهاند اهلبیت پیامبر(ص) بوده است.